Over MiniContainment Nederland B.V. 

MiniContainment Nederland BV is zelf geen asbestsaneringsbedrijf (SC-530). We hebben deze nieuwe werkwijze zelf bedacht en ontwikkeld. De MiniContainments worden door onszelf geproduceerd. Samen met onze licentienemers saneren we vooral kleinschalige asbesthoudende objecten op een veilige manier!

Samenwerking 

De licentienemers van MiniContainment Nederland BV zijn door ons geselecteerde SC-530 bedrijven. Ze werken vaak samen met aannemers en andere asbestsaneerders aan opdrachten. Wanneer een opdracht uitgevoerd wordt, dan werkt de licentienemer met het equipment van MiniContainment Nederland BV aan zo´n project. Om de kwaliteit van deze licentienemers te waarborgen, worden medewerkers van deze SC-530 bedrijven door onszelf opgeleid en bijgeschoold. We voeren ook kwaliteitscontroles uit op het werk.

Enkel door MiniContainment Nederland BV zelf geselecteerde asbestsaneringsbedrijven mogen gebruik maken van de MiniContainment-methode! Wilt u weten hoe u kunt samenwerken met ons of onze licentienemers, neem dan gerust contact op.

 

Op dit moment heeft MiniContainment Nederland BV een licentieovereenkomst gesloten met de volgende bedrijven. Deze bedrijven werken ook samen met circa 25 andere asbestsaneerbedrijven aan klussen, waarbij MiniContainment kan worden ingezet:

Asbestsanering Het Zuiden

Helden-Panningen

Boekel

Vlasman BV

Alphen aan den Rijn

Man&Mach

Drachten / Bedum

Beilen / Zwolle

Schijf Groep

Uithoorn

Revoort

Tweede Exloërmond

Roessen & Roessen

Amsterdam

Berkel en Rodenrijs

Kruiswijk Groep

Bergambacht

Octrooi 

MiniContainment Nederland BV heeft het exclusieve gebruiksrecht voor de MiniContainment methode en de daarbij behorende inrichting. Voor de MiniContainment methode en de daarbij behorende inrichting zijn meerdere Nederlandse octrooien bekomen en is een Internationale octrooiaanvrage ingediend. MiniContainment Nederland BV verstrekt licenties aan SC-530 bedrijven, die naast de reguliere SC-530 eisen ook voldoen aan onze eigen kwaliteitseisen. In geval dat onze MiniContainment-methode en de daarbij behorende inrichting gebruikt wordt door partijen die geen licentieovereenkomst met ons hebben, zullen wij juridische stappen ondernemen.

Over onszelf 

MiniContainment Nederland BV is ontstaan vanuit een idee dat asbestsanering van kleinschalige toepassingen in een beperkte ruimte mogelijk moet zijn uitgaande van de wettelijke eisen. Ruud Janssen, die al jarenlang ervaring heeft in de asbestbranche, ontwikkelde samen met een aantal sparringspartners de MiniContainment-methode, waarop octrooi werd bekomen. In 2015 is besloten deze activiteit in een aparte onderneming onder te brengen, die het concept van MiniContainment breder gaat vermarkten. Dennis Kierkels, één van zijn sparringspartners is verantwoordelijk voor de directie van deze onderneming, die gestart is in Helden-Panningen.

Ruud en Dennis zijn erg begaan met het thema Gezondheid, getuige het ObesitasCyclingTour, een groots initiatief dat ze samen hebben opgezet.

MiniContainment won begin 2016 een innovatieprijs: '1 Maand lang gratis MINI' rijden

Meer informatie? 

Dennis Kierkels, Directie