Toepassingen 

Inmiddels is er ruime praktijk-ervaring opgedaan met het saneren van kleinschalige asbesthoudende toepassingen. We hebben meerdere modellen van een MiniContainment ontwikkeld waardoor verschillende toepassingen mogelijk zijn. Van een standaard Mini-Containment voor een vensterbank, tot een dubbel MiniContainment bij doorvoeren of 2 halve MiniContainments specifiek voor het verwijderen van asbesthoudende pakkingen. Ook bij asbesthoudende objecten met een afwijkende vorm zijn wij in staat een maatwerk MiniContainment te bouwen.

Koordjes 

Asbesthoudende koordjes rondom leidingen, ook al gaat het om de hoogste risicoklasse, zijn met behulp van een MiniContainment effectief te saneren als gevolg van o.a. een luchtverversing van >100 keer per uur.

Meer info

Vensterbank 

Asbesthoudende vensterbanken zijn vaak toegepast in de woningbouw. Mbv een MiniContainment zijn ze eenvoudig te saneren, zelfs in bewoonde toestand. ook ideaal in combinatie met kozijnvervanging.

Meer info!

Luchtkanalen 

Luchtkanalen lopen vaak via een zolderruimte naar buiten. Op kleine zolders is het vaak lastig om een decontaminatieunit te plaatsen. Een MiniContainment biedt hier vaak een uitkomst!

Doorvoeren 

Wanneer een buis door het dek heen gaat dan komt het voor dat er nog een asbesthoudende verloren bekisting aanwezig is. Deze kan met een dubbel-MiniContainment gesaneerd worden.

Aan beide zijden van het dek wordt dan een MiniContainment geplaatst.

Meer info!

IndustriĆ«le pakkingen 

Flenzen waarmee leidingen aan elkaar worden gekoppeld kunnen voorzien zijn van een asbesthoudende pakking. Met onze vrijhangende MiniContainment kunnen deze pakkingen snel en gemakkelijk verwijderd worden, zonder dat een bedrijfsruimte voor langere tijd ontoegankelijk is. Meer info

Leiding isolatie 

Rondom leidingen komt het voor dat er een asbesthoudende isolatielaag is aangebracht.

Ook zo'n laag is met een MiniContainment op een veilige manier te verwijderen.

Hiervoor bouwen we een op maat te maken MiniContainment.

Hitteschild  

In de buurt van CV ketels of meterkasten zie je vaak dat er een hitteschild is aangebracht, zodat brand zoveel als mogelijk voorkomen wordt in geval er bijv. een steekvlam optreedt. Wanneer CV-ketels vervangen worden, dan wordt vaak een dergelijk hitteschild gesaneerd. Omdat de ruimtes vaak beperkt zijn, is MinoContainment vaak van toegevoegde waarde.

Bovenlicht 

Om branddoorslag te voorkomen zijn veel bovenlichten asbesthoudend. Bovenlichten, geklemd in een U-profiel, kunnen tijdens montage al beschadigd zijn. Een bovenlicht vervangen dient vaak in containment te gebeuren. Ook hier is vanwege de beperkte werkruimte de toegevoegde waarde van Mini-Containment groot, omdat bijvoorbeeld de gallerij niet gebruikt hoeft te worden.

Meer Info

Ingekaderde bronnen 

Het gebeurt nog wel eens dat asbesthoudende bronnen gesaneerd moeten worden op lastig bereikbare plekken. Er liggen bijvoorbeeld stukjes dakbeschot op een zolder. Wanneer er sprake is van een beperkt ingekaderd gebied, dan kan MiniContainment van toegevoegde waarde zijn. Bijvoorbeeld op kleine zolders of zoals op de foto een gasstation dat niet buiten gebruik hoeft.

Sandwichpaneel 

Panelen in verschillende maten kunnen uiteraard ook gesaneerd worden. Bij het verduurzamen van een woning, naar Nul op de meter, wordt vaak de schil compleet vervangen. Wanneer gewenst is dat bewoners thuis blijven, is MiniContainment een ideaal systeem. Bedden op kasten hoeven niet verplaatst te worden. Meer info

Gevelkacheltje 

Een klein gevelkacheltje zit vaak aan een doorvoer voorzien van koord. Ook deze zijn eenvoudig te saneren met MiniContainment. Zeker in kleine keukens of slaapkamers is de toegevoegde waarde groot van ons systeem. En als het koord >2% amfibool bevat, dan duurt de eindcontrole nog steeds slechts 2,5 uur. Dat scheelt enorm! Meer info